Защо XBody?

Разбери защо XBody е правилния път към идеалната фигура

Какво е XBody?

Плод на 10 години изследвания и разработки, програмата XBody съчетава мускулна електростимулация с плавна тренировка. XBODY представлява електро-мускулна стимулация (ЕМС) или казано по-просто – предизвикване на мускулна контракция чрез електрически импулси в тялото. Импулсите се генерират от машина и с помощта на електроди, разположени на конкретни точки от тялото по повърхността на кожата, предизвикват съкращение на мускулите.

Импулсите възпроизвеждат вярно процесите, участващи в редовното мускулно съкращение (т.е. контролирани от нашия мозък). Мускулите не правят разлика между произволно свиване и електро-индуцирано съкращение: резултатът е идентичен и оптимизиран. Интензитетът на електроиндуцираните контракции всъщност е с 30% по-висок от този на произволните контракции.

 

Интензитета на мускулните импулси достига до 90% от мускулите на тялото. Нашите персонални треньори могат да генерират толкова мощно и концентрирано мускулно съкращение с Xbody, което при една конвенционална тренировка може да се извърши само от добре тренирани спортисти. XBody позволява интензивна и синхронна работа върху цялото тяло по време на тренировка.

Предимства

Намалява телесните мазнини

Стимулира премахването на целулита

Бързо намаляване на обиколката

Подобрява метаболизма и кръвообращението

Оформя и изгражда мускулите

Спестява време – само 2 х 20 мин/седмично

EMS тренировка – що е то?

Какво представлява всъщност EMS? EMS (electric muscle stimulation) представлява предизвикване на мускулна контракция с помощта на електрически импулси. Може би звучи твърде научно, но всъщност е доста просто. Импулсите се генерират от устройство и се доставят чрез електроди до повърхността на кожата над мускулите, за да бъдат те стимулирани. Импулсите карат мускулите да се свиват, така че резултатът е подобен на действителното движение и редовните контракции на мускулите. Къде обаче е разликата между EMS тренировката и обикновената тренировка?

 

По време на традиционните силови тренировки мозъкът изпраща импулси, които стимулират определени мускули да се свиват. Въпреки това обаче, не всички мускули имат добре развита връзка с мозъка и съответно тези мускули не се активират толкова лесно и не се развиват толкова добре.

 

EMS тренировката стимулира всички основни мускулни групи и също така помага за развитието на двигателните нервни връзки, свързани с мускулното движение. Чрез изпращане на електрически импулси директно към тези двигателни нерви се активират дори слабо свързаните мускули. Тренировката чрез електро-мускулна стимулация дава незабавни и видими резултати, като същевременно с това изгаря и повече калории дори в състояние на покой! И не на последно място – също така тренировката с ЕМС е щадяща и за Вашите стави.

За кого са подходящи тренировките с Xbody?

Тренировката с Xbody  е грижа за Вашето здраве. Тренировките с Xbody са подходящи за повечето хора без ограничение във възрастта. От много години технологията EMC се прилагa в медицината като средство за превенция и възстановяване от заболявания. Особено ефикасно осъществява рехабилитацията на мускулите след прекарани операции. Облекчава мускулни болки и проблеми в областта на гръбначния стълб.

Тренировките с Xbody се препоръчват след раждане като ефективен и щадящ метод за намaляване на телесните мазнини и стягането на кожата, след проведена консултация с лекар.

 

Изследвания от университета в Байройт в Германия съобщават за следните резултати след шестседмична тренировъчна програма с EMS:

88%

от изследваните хора намаляват болките си в гърба

30%

от тях съобщават, че хроничните им проблеми с гърба са изчезнали

Ако все пак имате здравословно състояние, което Ви възпрепядства да извършвате физическа дейност, съветваме Ви да направите консултация с Вашия личен лекар.

 

Тренировките с XBODY не са подходящи за Вас, ако:

– имате поставен електрически кардиостимулатор (пейсмейкър)

– сте в напреднала бременност

– имате тежки нарушения в кръвообращението/артериалното кръвообращение

– имате проблеми с коремната стена или ингвинална херния

– при туберкулоза

– при онкологични заболявания

– при артериосклероза в напреднал стадий

– при захарен диабет

– при тежки неврологични заболявания (епилепсия, множествена склероза)

– при повишена температура, остри бактериални или вирусни инфекции

– при състояния като хеморагия и хемофилия

Нашата мисия

Всеки човек мечтае за красиво, здраво и стегнато тяло. Всяка жена иска да се чувства секси. Но реализирането на тази мечта не е лесна задача. При започване на стандартни тренировки много жени се сблъскват с предизвикатества – след няколко месеца на тежки тренировки идва осъзнаването, че постигнатите резултати са минамални и инвестираните услия и време не са дали желания резултат, което води до демотивация и отказ от целия тренировъчен процес. Често пъти прогресът може да бъде прекъснат и от физически ограничения.

Нашата мисия е да Ви помогнем да постигнете своята мечтана фигура по един лесен и приятен начин, който спестява от Вашето време и същевременно с това е супер ефективен! Резултатие са бързи, видими и гарантирани!