XBody тренировката

Научи как преминава една тренировка

Тренировката с XBODY може да се комбинира с всякакъв вид физическа активност и упражнения.

Тренировката с XBODY помага за стягането на цялото тяло, като тренировката предизвиква удължен енергиен разход на калории – продължавате да горите калории дори след тръгването си от залата.

Тренировката с XBODY изгражда хармонично тяло, като успява да активира всички мускулни групи по време на една 20-минутна тренировка.

Тренировката с XBODY помага за подобряване на общото физическо състояние, като също така ускорява възстановяването след раждане, след операция и след преживяна физическа травма.

6 факта за Xbody

1

XBODY e 20-минутна интензивна тренировка за цялото Ви тяло, използваща EMS (електро-мускулна стимулация).

2

Тренировката стимулира 90% от мускулите на Вашето тяло, като честотата на импулсите е 80 в секунда.

3

Само с 2 тренировки по 20 минути седмично постигате желаните резултати.

4

Тренировката с електро-мускулна стимулация е щадяща за Вашите стави и Ви предпазва от травми и контузии.

5

Тренировката с XBODY е полезна за Вашето здраве – облекчава мускулни болки и проблеми в областта на гръбначния стълб.

6

Тренирате индивидуално, съобразено с Вашите нужди и желания, като по пътя към желанта фигура сте водени от професионален треньор, който се грижи за Вас през цялото време.

Хората избраха тренировката с XBODY в XZONA Sport, защото:

 • Тренировката отнема точно 20 минути
 • Две тренировки 2 пъти седмично водят до постигане на мечтаната фигура
 • Постигане на бързи и видими резултати в рамките на 4-6 тренировки
 • Три пъти по-бързо отслабване
 • В пъти по-висок енергоразход на калории, благодарение на електро-мускулната стимулация
 • Намаляване на обиколките на Вашето тяло
 • Редуциране/премахване на портокалова кожа
 • По-добра циркулация на кръвообръщението
 • Минимален риск от травми за Вашето тяло
 • Щадяща за Вашите стави
 • Висока интензивност на тренировката, активираща всички мускулни групи на Вашето тяло
 • Ускорява възстановяне от физически травми / възстановяване след раждане

Вие питате, ние отговаряме

Какво е EMS и как работи?

EMS е съкращение от „Електро-мускулна стимулация“. Тренировката с EMS активира мускулатурата на цялото тяло, чрез електро-импулси, преминаващи по Вашето тяло. В ежедневието нашата централна нервна система (ЦНС) постоянно изпраща електрически импулси, за да контролира действието на тялото и мускулатурата ни. Тренировката с EMS използва същия принцип като вродения в механизма на човешкото ни тяло, като засилва процеса чрез допълнителните електронни импулси, благодарение на което те достигат по-дълбоките мускулни слоеве, които иначе се активират значително по-трудно по време на конвенционални тренировки.

Допълнителното мускулно съкращение чрез импулси се случва посредством електроди, закачени за специалния тренировъчен костюм, поставени на кокретни ключови зони от Вашето тяло. Така мускулите се съкращават веднъж от физическите движения, които извършвате по време на тренировка, и допълнително от електро-мускулната стимулация с XBODY. Вашият личен треньор контролира честотата и интензитета на подаваните импулси във всяка отделна мускулна група на Вашето тяло, като по този начин моделира и извайва Вашата фигура според специфичните Ви нужди.

Защо да изберем тренировката с XBODY пред стандартното физическо натоварване?

Тренировката с XBODY стимулира всички основни мускулни групи, благодарение на електро-мускулната стимулация, протичаща по ключови зони от Вашето тяло, посредством електроди, разположени във вътрешната част на тренировъчния костюм. ЕМС спомага за развитието на двигателните нервни връзки, свързани с мускулното движение. Чрез изпращане на електрически импулси директно към тези двигателни нерви се активират дори слабо свързаните мускули. Тренировката чрез електро-мускулна стимулация дава незабавни и видими резултати, като спестява време (отнема само 20 минути) и същевременно с това изгаря и повече калории дори в състояние на покой!

Опасна ли е тренировката с XBody?

Тренировката с XBODY се води от професионален персонален треньор, който през цялото време следи интензитета и честотата на подаваните електро-мускулни импулси към Вашето тяло. Не само, че тренировката с XBODY не е опасна, а дори е полезна за Вас и Вашето здраве! Първоначално концепцията XBODY възниква с чисто медицински цели, като е използвана за рехабилитация и възстановяване на хора от различни физически травми.Тренировката с XBODY облекчава мускулни болки и проблеми в областта на гръбначния стълб.

Все пак тренировката с XBODY не е препоръчителна при определени медицински състояния и е добре в такива случаи преди провеждане на тренировка, да бъде проведена консултация с лекар.

Мога ли да сваля килограми с XBody?

Тренировките с XBODY не само свалят Вашите килограми и намаляват Вашата обиколка в ключови зони от Вашето тяло – тренировките с XBODY го правят по-възможно най-бързия и ефективен начин, грижейки се за Вас и Вашето здраве! Тренировката с XBODY продължава да изгаря калории дори след приключване на тренировъчната сесия, тъй като засилва метаболизма и метаболитната активност на организма и спомага за изграждането на чиста мускулна маса.

Тренировката с XBODY активира всички мускулни групи от Вашето тяло, като същевременно с това позволява и активна работа в определени проблеми зони на Вашето тяло. В съчетание с правилен хранителен режим резултатите за Вас са гарантирани!

Каква почивка е необходима между тренировките?

С цел максимално възстановяване на Вас и Вашето тяло, и постигане на оптимални резултати, така че да се избегне състояние на претренираност, се препоръчва тренировките с XBODY да не бъдат повече от 3 пъти в седмицата, като е добре да има около 48 часа почивка между тях.

За кого е подходяща тренировката с XBODY?

Тренировката с XBODY е грижа за Вашето здраве. Тренировките с XBODY са подходящи за повечето хора без ограничение във възрастта. От много години технологията EMC се прилагa в медицината като средство за превенция и възстановяване от заболявания. Особено ефикасно осъществява рехабилитацията на мускулите след прекарани операции. Облекчава мускулни болки и проблеми в областта на гръбначния стълб.

Тренировките с Xbody се препоръчват след раждане като ефективен и щадящ метод за намaляване на телесните мазнини и стягането на кожата, след проведена консултация с лекар.

За кого не е подходяща XBody тренировката?

Тренировките с XBODY не са подходящи за Вас, ако:
– имате поставен електрически кардиостимулатор (пейсмейкър)
– сте в напреднала бременност
– имате тежки нарушения в кръвообращението/артериалното кръвообращение
– имате проблеми с коремната стена или ингвинална херния
– при туберкулоза
– при онкологични заболявания
– при артериосклероза в напреднал стадий
– при захарен диабет
– при тежки неврологични заболявания (епилепсия, множествена склероза)
– при повишена температура, остри бактериални или вирусни инфекции
– при състояния като хеморагия и хемофилия

Мога ли да се храня преди тренировка?

Както с всеки вид физическо натоварване, и храненето преди тренировка с XBODY не е препоръчително. Добре е да има минимум 60 минути разстояние между последното хранене и провеждането на тренировката.

Може ли да ползвам XBody за рехабилитация?

Първоначално протоколът XBODY е измислен именно с цел рехабилитация. Тренировките с XBODY се използват с рехабилитационни цели, но задължително трябва да бъдат провеждани от рехабилитатор/кинезитерапевт. Тренировките с ЕМС помагат за по-бързо и пълноценно възстановяване на Вашето тяло.

Запиши се сега

Запиши се за тренировка или задай своя въпрос

Запазване на час за XBody тренировка

Изберете дата и час

Вашата резервация

{service_name}
{reservation_date}, {reservation_time}

Локация

{location_name}

Clients

{reservation_capacity}

Треньор

{employee_name}

Price

{reservation_price}
Your cart is empty.

Total: 0лв.

Вашите данни

Задължителните полета са означени с *.


Телефонният номер не е коректен

Your Order

Payment Method

Sorry, it seems that there are no available payment methods.

Изпращане на данните ...